Spremljanje kakovosti spanja s športno zapestnico

Izdelek brez naslova

Športna zapestnica Huawei Band 9, ki poleg beleženja športov ponuja nadgrajene sposobnosti spremljanja zdravja, je že na voljo na slovenskem trgu. 

Tanka, lahka in oblikovana po modnih smernicah

Športne zapestnice so priljubljene zaradi lahkotnosti in udobja ter bogatega nabora uporabnih funkcij. Da bi zapisano dvignili na naslednjo raven, se je Huawei odločil izdelati pametno športno zapestnico s težo 14 gramov, ne da bi zaradi tega trpele njene zmogljivosti. 

Kljub majhnosti in lahkotnosti ohišja, ki je debelo le 8,99 milimetra, jim je uspelo vanj vgraditi vso potrebno zmogljivo elektroniko, kot so učinkovito optično tipalo srčnega utripa, 9-osno tipalo gibanja, tipalo osvetlitve ter predvsem velik pravokotni 3,7-centimetrski (1,47-palčni) zaslon AMOLED razločljivosti 194 x 368 pik in 65-odstotnim razmerjem med zaslonsko površino in ohišjem. Odlično izkušnjo gledanja nadgradi nežna krivina na robovih, kar označujemo kot zaslon 2,5D. 

Da ga je preprosteje uskladiti z modnim slogom, je Huawei Band 9 na voljo v petih barvah. V klasični zvezdnato črni, elegantni beli, živahni citronsko rumeni, romantični rožnati in modri. Vsaka barva v svoji prefinjenosti izžareva mladostno vitalnost in je vodilna na področju zapestne mode. Zapestnica v modri barvi ima udoben pašček iz antibakterijske žakardne tkanine, medtem ko se ostale štiri ponašajo z do kože prijaznimi in elegantnimi paščki iz umetne gume (fluoroelastomer). Dodan je še preprost mehanizem, ki dovoli hitro menjavo, za katero ne potrebujete nobenega posebnega orodja. 

Da bi bilo poosebljanje zapestnice še bolj celovito, je v galeriji aplikacije Zdravje (Huawei Health) za Huawei Band 9 na voljo preko 10 tisoč različnih digitalnih številčnic (obrazov ure). Med njimi so tudi povsem nove Quiet Mountain, Woven Fun, Super in Classy.

Na novo opredeljeno spremljanje zdravja s profesionalnimi zdravstvenimi funkcijami

Veliko ljudi ni zadovoljnih s svojim spanjem, nekateri pa celo trpijo za konkretnimi motnjami, medtem ko je dostop do medicinskih naprav omejen. Huawei Band 9 kot ena izmed redkih uvaja na znanstvenih dognanjih temelječo tehnologijo slednja in analize spanja Huawei TruSleep 4.0. Ta ponuja celovite zmogljivosti, ki zagotavljajo popolnejše podatke in pomagajo pridobiti natančnejšo sliko. Sposobna je zaznati celo prekinitve dihanja med spanjem. Obenem optično tipalo in tehnologija TruSeen 5.5 poskrbita za spremljanje srčnega ritma in nasičenosti kisika v krvi. S tem je zapestnica sposobna zaznati motnje med spanjem, ki jih označi kot nizke, zmerne ali visoke ter podati razlage in predloge za izboljšave, ki pomagajo pri upravljanju zdravja med spanjem in zgodnjem prepoznavanju tveganj.

S tehnologijo Huawei TruSeen 5.5 podpira tudi merjenje ravni stresa, upravljanje menstrualnega cikla in analizo aritmije, zaradi česar je najbolj zmogljiva športna zapestnica Huaweia do zdaj. 

Znanstveno podprto beleženje športov

Huawei Band 9 je opremljena z nadgrajenimi obroči aktivnosti, ki prikazujejo dnevne statistične podatke o številu korakov, prehojeni razdalji, porabljenih kalorijah in trajanju telovadbe. Ob prikazovanju podatkov obroči spodbujajo, da dosežete dnevno zastavljene cilje in s tem izboljšate počutje in telesno pripravljenost. Podatki, ki jih bo zapestnica zbrala, so ravno tako na voljo v aplikaciji Zdravje (Huawei Health).

Poleg tega še naprej prinaša znanstveno utemeljen sistem vadbe s samostojno razvitim algoritmom Huawei TruSport, ki zagotavlja celovite in profesionalne podatke o teku, vključno s tempom, srčnim utripom in pretečeno razdaljo. Algoritem ocenjuje tudi indeks tekaških sposobnosti (RAI), največjo porabo kisika, vadbeno obremenitev in čas okrevanja. S stotimi podprtimi športnimi načini, ki vključujejo tek, kolesarjenje, plavanje in skakanje, zajema široko paleto priljubljenih in običajnih športnih dejavnosti. Športna zapestnica Huawei Band 9 je opremljena z nadgrajenim 9-osnim natančnim tipalom gibanja, ki se v navezi z izboljšanimi programskimi algoritmi med drugim izkaže med spremljanjem plavanja. 

Priročen življenjski slog na dosegu roke

Kljub občutni nadgradnji zmogljivosti ni bila žrtvovana življenjska doba baterije. Pri manj zahtevni uporabi je pričakovana življenjska doba baterije do 14 dni, pri tipični do 9 in pri vedno prižganem zaslonu do 3 dni. Podprto je tudi hitro polnjenje, saj je pet minut dovolj za naslednja dva dneva delovanja.

Izboljšane so še pametne funkcije, kot so podpora za nadzor glasbe, fotografiranje na daljavo, opomniki za sporočila (besedila, e-pošta, družabne aplikacije) in drugo. Podpira tudi hitre odgovore na sporočila z besedilom in čustveniki (tudi na sporočila aplikacij drugih ponudnikov). Pametne funkcije pridejo še posebej do izraza v povezavi s pametnim telefonom Huawei Pura 70 Ultra, saj vam bo s proženjem njegovih odličnih kamer preko zapestnice uspelo posneti odlične fotografije sebe in bližnjih. 

Huawei v aplikaciji Zdravje (Huawei Health) uvaja zdravstveno skupnost (Health Community), ki omogoča ogled posodobljenih zdravstvenih podatkov vključno z zdravstvenim poročilom (Health Glance) družinskih članov in prijateljev. Po zaslugi prejemanja opozoril glede neobičajnih odčitkov in pošiljanja opomnikov za rutinske preglede boste imeli možnost pozorneje spremljati zdravje bližnjih.